Vandaag vrijdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag! Hierbij willen wij alle vrijwilligers in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet voor ons Bewonersbedrijf. Maar ook een complimentje aan alle andere vrijwilligers in onze maatschappij. Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

 

Inmiddels is de bakfiets verkocht. We hopen dat de nieuwe eigenaar er veel plezier van heeft.

Omdat we 'm niet meer gebruiken gaan we onze bakfiets verkopen. De bakfiets is in goede staat en heeft 5 versnellingen. Het merk is van Andel uit Amsterdam.
We reageren alleen op een serieus bod.
Interesse: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op maandag 8 oktober was er weer een workshop bloemschikken bij het Bewonersbedrijf Berflo Es. Onder leiding van Trudy hebben we wederom een prachtig herfststuk gemaakt, waar we nog lang plezier van zullen hebben. Daarnaast was het ook nog eens een hele gezellige middag. Trudy, hartelijk dank weer voor deze leuke en creatieve middag.


Zaterdagmiddag 22 september heeft het Bewonersbedrijf Berflo Es, samen met diverse andere wijkorganisaties, de deuren geopend in het kader van de nationale burendag. Ondanks dat het weer niet erg meewerkte kwam er genoeg publiek een kijkje bij ons nemen. Men kon deelnemen aan een workshop creatief met draad. Modelspoorclub Signaal verzorgde een workshop modelspoorbouw. Onze tweedehands kledingwinkel was eveneens open. 
Ook kon men een ritje maken met de huifkar die tussen de diverse organisaties heen en weer reed. Om het feest compleet te maken kwam ook ijscoman Franky nog langs.
We kijken terug op een geslaagde middag.

In het kader van de Week van de Dementie is onze baliebus verhuurd aan Wijkracht. 
Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, steunpunt Mantelzorg Borne en Wijkracht hebben de krachten gebundeld en organiseren activiteiten in Borne en Hengelo. Het wordt een actieweek met een gevarieerd programma in het teken van dementie.
Met de baliebus gaan de organisaties tijdens de week van de Dementie met de baliebus op pad. In de baliebus kunt u testen hoe dementievriendelijk u bent. Verder zijn er activiteiten zoals lezingen in het Alzheimercafé, theatervoorstellingen voor medewerkers en mantelzorgers en mindfulness-activiteiten. Daarnaast zijn er wandelingen voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Voor meer informatie over de Week van de Dementie kunt u contact opnemen met Meldzorg Centrale van Carintreggeland via telefoonnummer 088 - 367 7000.

 

Kijk ook op de pagina Met elkaar dementievriendelijk.

Het bewonersbedrijf Berflo Es is een organisatie van, voor en door bewoners. Wij zijn allemaal vrijwilligers en willen de wijk leefbaarder maken d.m.v. diverse projecten. Voor een aantal van deze projecten zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers.
 
Wij zoeken:
- Chauffeur voor een paar dagdelen per week en/of als oproepkracht
- Administratief medewerker tevens gastheer/vrouw voor een paar dagdelen per week
 
Lijkt het je leuk om ons team te versterken, neem dan contact op met onze coördinator Mieke: via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel op maandagmorgen en woensdagmorgen naar 074-303 16 16
Het was weer tijd voor de jaarlijkse barbecue voor onze vrijwilligers. Afgelopen vrijdag waren de meesten aanwezig bij een gezellig samenzijn. Eerst was er een uitleg door diverse bestuursleden over de stand van zaken van het Berflo Bedrijf en daarna was het tijd om te gaan eten. Het weer zat niet echt mee. Daarom werd het vlees buiten bereid en binnen opgegeten. Iedereen liet het zich goed smaken. Bovenal was het een gezellige middag/avond.
Met dank aan het bestuur, dat alles geregeld had.

Tijdens de Slingerbeurs van 9 maart j.l. is er een deal gesloten met SWB Hengelo : zij zouden komen helpen om de stoep bij onze ingang rolstoelvriendelijk te maken en ook de opstap bij de winkel te verhogen. Afgelopen woensdag was het zover!!! En we zijn superblij met het resultaat!!
Hartelijk dank aan de mensen van de SWB en natuurlijk veel dank aan onze eigen Jan, Roy en Bert die ook een groot aandeel in de werkzaamheden hebben gehad! 

 
 

Vanwege tweede Pinksterdag zijn wij maandag 21 mei gesloten. Wij wensen u een mooi Pinksterweekend toe.

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 10 mei gesloten.
Wij wensen iedereen een fijne dag toe.

In verband met tweede Paasdag zijn wij op maandag 2 april gesloten.
Dinsdag 3 april zijn wij vanaf 09.00 uur weer aanwezig.
Wij wensen iedereen hele fijn Pasen toe.

Woensdag 21 maart was er een vrijwilligersbijeenkomst bij het bewonersbedrijf Berflo Es. We hadden een gastspreker Ernst Bergboer uit Enschede. Daar is hij vrijwilliger bij Beien, ook een bewonersbedrijf. Aan de hand van vragen gingen we met elkaar in discussie. Opvallend was dat veel antwoorden met elkaar overeen kwamen. Allemaal willen we dat ons bewonersbedrijf nog meer gaat floreren en met elkaar willen we dat voor elkaar krijgen.
Het was een bijzonder interessante en inspirerende avond. Ernst, enorm bedankt voor je inzet en aanwezigheid.
.

Berflo's Vintage & Fashion verkoopt niet alleen leuke kleding, schoenen, tassen en sieraden met wekelijks leuke aanbiedingen. Wij zamelen ook kleding in. Heeft u nog nette kleding over, die u niet meer draagt? Wij zijn er blij mee. We verkopen het in onze winkel en met de opbrengst worden al onze projecten voor de wijk ondersteund. 
U kunt de schone en nette kleding die u kwijt wilt afgeven in onze winkel. De ingang bevindt zich aan het plein aan de Lodewijkstraat. 

De winkel is geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, dinsdag van 09.00 tot 16.00 uur, woensdag van 09.00 tot 12.30 uur en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Wilt u meedoen aan een aantal bewegingen ten goede van ons lichaam? Door Harteraad regio Overijssel wordt op zondag 18 maart 2018 een bewegingsactiviteit georganiseerd in Hengelo (ov).

Onder leiding van instructeur Marisol Avila wordt er drie kwartier tot een uur bewogen met vrolijke muziek uit Latijns-Amerika.
Sleutelwoorden zijn: beweging, bewustzijn, ademhaling, concentratie en welzijn.
Neem makkelijke schoenen en kleding mee. Water drinken tussendoor is heel belangrijk. Luister naar je lichaam.
Aanwezig is een AED.

Datum & locatie:

  • Zondag 18 maart 2018
  • Locatie: Marnixstraat 1, 7553 LC Hengelo (ov)

Programma:

  • 14:30 uur: Koffie/thee
  • 14:45 uur: Start
  • 16:00 uur: Einde


Wat kost het?
Het is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom!

Max. 25 personen.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden vóór 13 maart 2018  via dit aanmeldformulier.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marisol Avila via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 06-16269594.

Berflo's Vintage & Fashion begint het jaar met een fantastische aanbieding. De hele maand OPRUIMING! Dat wil zeggen 50% korting op het hele assortiment. Die kans laat u toch niet voorbij gaan? Kom naar onze winkel. De ingang bevindt zich aan het plein aan de Lodewijkstraat.

Berflo's Vintage & Fashion is op de volgende tijden geopend:
Maandag van 12.30 tot 16.00 uur.
Dinsdag van 09.00 tot 16.00 uur.
Woensdag van 09.00 tot 12.30 uur.
Donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Wij zijn van vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari gesloten vanwege de Kerstvakantie.
Wij wensen iedereen fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2018 toe.
Wij zien u graag volgend jaar weer. 

Donderdag 21 december hebben we met de meeste van onze vrijwilligers het jaar afgesloten. Voorzitter Bert Bril sprak over alles wat er afgelopen jaar gebeurd is met ons Bewonersbedrijf en hoe we de toekomst tegemoet willen gaan.
Daarna kregen alle vrijwilligers een kleine symbolische kerstattentie. Namelijk een bureauboom, een stekje van een kerstboom. Geef die aandacht en ruimte en het zal groeien; net zoals we hopen dat ons Bewonersbedrijf zal groeien door aandacht en de inzet van onze vrijwilligers.
Tot slot sloten we met zijn allen ons werkjaar af met wat drankjes en overheerlijke hapjes verzorgd door onze eigen catering.
Vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet. Hele fijne Feestdagen en een goed en gezond 2018 toegewenst. Tot ziens in het nieuwe jaar.
 
 
 
 

De winnares van de Berflo Vintage & Fashion Surpriseweken Goodiebag is Caro Woudstra!!
Van harte gefeliciteerd met je prijs, Caro, en we hopen dat je veel plezier hebt van onze Goodiebag.