Wat is de Berflo Biotuin?
Voor het tweede jaar hebben we van Welbions een stuk grond in bruikleen gekregen, een halve hectare groot. Het is de bedoeling dat de grond wordt opgedeeld in 5 biologische moestuinen, oftewel biotuinen van 10 bij 10 m². Het Berflo Bedrijf zal één van deze biotuinen beplanten. Twee van de tuinen zijn voor Aveleijn, eentje voor Arbe Dienstverlening en de laatste voor gezamenlijk gebruik. Alle tuinen worden naar eigen idee beplant, maar er zal wel worden samengewerkt. De één heeft meer verstand van bloemkool, de ander van prei. Samen zijn we sterker.

Wat verbouwt de Berflo Biotuin?
In de biotuin van het Berflo Bedrijf zijn dit jaar aardappels, zonnebloemen en dahlia's gepoot/gezaaid.

Wat gebeurt er met de oogst?
Het is de bedoeling dat wat er van de tuin geoogst gaat worden ten goede komt aan de wijk. Een deel van de oogst zal gebruikt kunnen worden door onze eigen cateringservice.
Vorig jaar hebben we aardappelen geleverd aan een restaurant. De verdiensten hiervan gaan dan naar het Berflo Bedrijf en die investeert de opbrengst weer in projecten in de wijk.

Meedoen?
Wij zijn ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze biotuin. Wilt u een gezellige werksfeer, nieuwe sociale contacten opdoen en uw vaardigheden ontwikkelen, meldt u dan bij ons aan.
Neem contact op met ons secretariaat. Bel 074 303 16 16 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..