Afgelopen week werd bekend dat er vanaf half april een nieuwe toeristische attractie bij is in Hengelo: namelijk railfietsen op het Akzo spoorlijntje.

Hengeloër Jurriaan Knol is de bedenker van dit concept. Hij wilde niet dat het spoorlijntje verloren zou gaan en bedacht het plan met de spoorfietsen. Rail Pleasure Holding was meteen enthousiast over het plan. Na de nodige ambtelijke hobbels is het spoorlijntje nu eigendom van Rail Pleasure.
Directeur Chris Rijff wil vier modellen railfietskarren gaan inzetten. Te weten: zes gezinsspoorfietsen, twee hybride spoorfietsen (te gebruiken op het spoor maar ook op de weg) één groepslorrie voor 14 - 16 personen en één ouderwetse pomplorrie. Spoorfietsen kan een leuke activiteit zijn voor personeelsuitjes en kinderfeestjes.

Ook het Bewonersbedrijf Berflo Es is betrokken bij dit project. Samen met de SWB zullen zij deelnemen aan de exploitatie van de nieuwe attractie. Daarom is het Berflo Bedrijf op zoek naar enthousiaste mensen die zich vrijwillig voor het project willen inzetten. 

Door deel te nemen aan de exploitatie van het railfietsproject kan het Berflo Bedrijf nieuwe inkomsten genereren om haar diensten en activiteiten in de wijk te kunnen blijven uitvoeren en verder tot ontwikkeling te brengen.  Met de komst van dit railfietsproject wordt de leefbaarheid in de wijk zeker vergroot.

Het fietsspoorlijntje begint straks aan de Kuipersdijk tussen de fietssnelweg en het FBK stadion. Daar komt een kopie van een negentiende-eeuws wachthokje en een perronnetje. Het traject loopt langs de Kuipersdijk, dan parallel aan de Twekkelerweg, over de sluizen bij de Waarbeek, langs de Boortorenweg en Rougoorweg en eindigt in de buurt van de Zuivelhoeve.
Er komt een soort van dienstregeling: tussen 10.00 en 11.00 uur vertrekt men aan de Kuipersdijk en dan tussen 11.30 en 13.30 uur weer terug. En 's middags nog een keer: heen tussen 14.00 en 15.00 uur en weer terug tussen 15.30 en 17.30 uur.

Lijkt het je leuk om aan dit unieke project mee te werken als vrijwilliger, meld je dan aan bij het Berflo Bedrijf. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 074-303 16 16.