Zaterdag 19 maart van 13.30 tot 16.00 uur.

De week van 14 t/m 19 maart 2016 is de Nationale Week van de Zorg. Ook in de Berflo Es wordt deelgenomen aan dit evenement. Daarom zal er op zaterdag 19 maart een Dag van de Zorg zijn waarbij diverse huisartsenpraktijken en zorg- en welzijnsorganisaties samenwerken.

Deelnemende instellingen en organisaties zijn huisartsenpraktijk Lodewijkstraat, huisartsenpraktijk Medisch Centrum Hengelo, thuiszorginstellingen Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en Buurtzorg, apotheek Berflo Es en ook Stichting Bewonersbedrijf Berflo Es.

Door alle veranderingen in de zorg blijven mensen steeds langer thuis wonen. Ook na ziekenhuisopnames worden mensen sneller weer naar huis gestuurd. In de zorg voor deze mensen spelen de huisartsen en thuiszorg- en welzijnsorganisaties een steeds grotere rol.

Op de Dag van de Zorg op zaterdag 19 maart 2016 kan het publiek van 13.30 tot 16.00 uur kennis maken met alle diensten die de huisartsen, thuiszorginstellingen en andere deelnemende partijen te bieden hebben. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekkere plak cake kan men met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de eigen buurt gedaan wordt.

Er zijn diverse activiteiten op verschillende locaties.
In de aula van Stichting Bewonersbedrijf Berflo Es (kortweg Berflo Bedrijf) aan de Marnixstraat 1 zullen meerdere stands zijn van de thuiszorgorganisaties Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en Buurtzorg en van apotheek Berflo Es. Bij deze stands kunnen de bezoekers informatie krijgen over o.a. aantrekhulp van steunkousen, wijkverpleging en de diëtist voor al uw vragen op het gebied van gezonde voeding. Ook het Berflo Bedrijf zal aanwezig zijn met een stand en inlichtingen verstrekken over al haar diensten, zoals bijvoorbeeld de Berflo Bestelauto.

In het naaiatelier van het Berflo Bedrijf zullen workshops van 20 minuten worden gegeven door de thuiszorginstellingen en de apotheek over de volgende onderwerpen:
-          Casemanagement dementie                 13.30 uur
-          Osteoporose en valgevaar                    14.00 uur
-          Voeding voor ouderen                         15.00 uur
-          Incontinentiemateriaal                        15.30 uur

Bij de huisartsenpraktijk Medisch Centrum Hengelo aan de Lodewijkstraat 61 zal van alles te zien rond het thema Reanimatie en AED, in samenwerking met Twente Heart Safe. 

Ook bij huisartsenpraktijk Lodewijkstraat aan de Lodewijkstraat 30 kan een kijkje genomen worden.

Tot ziens op 19 maart

.