Vandaag, 19 maart 2016 was de Dag van de Zorg. Ook in de Berflo Es kon het publiek kennis maken met allerlei facetten van de zorg. De huisartsenpraktijken Medisch Centrum Hengelo en Lodewijkstraat hadden hun deuren geopend. In de aula van het Berflo Bedrijf waren informatiestands opgesteld van thuiszorginstellingen Buurtzorg, Carintreggeland en TMZ, van apotheek Berflo es en natuurlijk ook van het Berflo Bedrijf zelf. In het naaiatelier werden diverse workshops gegeven.

Hoewel de publieke belangstelling niet overweldigend was, was er toch voldoende aanloop gedurende de hele middag. Het aanwezige publiek kon zich onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekkere plak cake laten informeren over wat er qua zorg allemaal gedaan wordt in de wijk. 

 
In de aula van het Berflo Bedrijf waren informatiestands over bijvoorbeeld incontinentiemateriaal en gezonde voeding.

 
Onder het genot van een kopje koffie of thee liet het publiek zich informeren over de thuiszorg en het Bewonersbedrijf.

  
In het naaiatelier werden diverse workshops gehouden

 
Bij huisartsenpraktijk Lodewijksstraat kon het publiek ook een kijkje nemen: hier kon men o.a. informatie verkrijgen over Wijkkracht. Bij de huisartsenpraktijk Medisch Centrum Hengelo was van alles te zien op het gebied van reanimatie en AED, in samenwerking met Twente Heart Safe.