Woensdag is gehaktdag voor veel mensen, maar bij het Bewondersbedrijf Berflo Es is dinsdag soepdag. Als je op die dag bij het Berflo Bedrijf binnenstapt komt de heerlijke geur van versgemaakte soep je al tegemoet. Onder de vrijwilligers staat de dinsdag dan ook bekend als de leukste dag van de week.

In het kleine keukentje met slechts 2 kookplaatjes zijn vrijwilligsters Ayfer en Joke de hele morgen bezig met het bereiden van de soep: ingrediënten snijden, vlees garen, bouillon maken etc. Een behoorlijke klus, want er moet genoeg zijn voor ongeveer 15 personen. Elke week staat er een andere zelfgemaakte soep op het menu.

 

 

Tegen 1 uur ’s middags is de soep klaar en kunnen de vrijwilligers aan tafel. Uit een grote ketel wordt de rijkelijk gevulde soep in kommen geschept en voor slechts € 1,50 kan men mee-eten. En dat de soep in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat elke plaats aan tafel bezet is. Los van de heerlijke soep is het ook leuk om op ontspannen wijze met andere vrijwilligers van gedachten te wisselen.

Van de opbrengst worden de volgende week weer verse ingrediënten gekocht voor alweer een nieuwe heerlijke soep.