Er moeten nog een paar hobbels genomen worden, maar de kans dat er in de zomer van 2015 met een spoorfiets over het oude AKZO-lijntje kan worden gereden wordt steeds groter. Initiatiefnemer Jurriaan Knol zet zich in voor het behoud van overtollige rails. Om toch een bestemming voor de oude rails te krijgen, werd er een spoorfiets ontwikkeld.

 

De stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS) is betrokken bij het plan voor het inzetten van spoorfietsen op het spoor tussen het FBK-stadion en Twekkelo. De stichting is ook bezig met een spoorfietsproject in Dokkum en heeft er inmiddels al eentje uitgevoerd in België. Daar kun je met spoorfietsen over een oude militaire spoorlijn.

Het bewonersbedrijf Berflo Es heeft aangegeven medewerkers te willen leveren. Het aanbod van het bewonersbedrijf Berflo Es en de betrokkenheid van de stichting NFLS noemt Knol een belangrijke stap voorwaarts. Toch moet nog veel geregeld worden. Maar de positieve reacties van allerlei partijen als de gemeente Hengelo, Bureau Hengelo en de regio Twente geven Knol vertrouwen over een goede afloop.Nu Pro-Rail de grond voor een realistisch bedrag heeft getaxeerd lijkt een nieuwe toeristische trekpleister voor de regio haalbaar.

Try-out van de spoorfiets zomer 2014