Onlangs was op RTV Oost te zien hoe bewoners steeds meer bepalen wat belangrijk is in hun buurt, vooral nu gemeenten zich steeds meer terugtrekken.

Hierbij spelen bewonersbedrijven een grote rol. Ook het Bewonersbedrijf Berflo-Es kwam in deze reportage in beeld. In tegenstelling tot andere bewonersbedrijven, die gemeenschapsgeld nodig hebben voor hun activiteiten, verdient het Berflo Bedrijf al geld met eigen projecten. Eén van die projecten is het naaiatelier, waar dekbedovertrekken voor een webwinkel worden gemaakt. En ook slabbetjes voor zorgcentra. Tevens kunnen wijkbewoners voor een kleine vergoeding de elektrische auto van het Berflo Bedrijf als taxi inhuren om bijvoorbeeld een dokter te bezoeken. Of om boodschappen te laten bezorgen.

Zo wil het Berflo Bedrijf meer initiatieven opzetten om tegen betaling werkzaamheden te verrichten in de wijk, zodat het in 3 jaar financieel op eigen benen kan staan. De opbrengsten hiervan vloeien weer terug naar de wijk en komt de leefbaarheid in de Berflo Es ten goede.