Op woensdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, vond in Deventer het Gratis Goud Festival plaats. Hier zouden ook de winnaars van de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen 2016 bekend worden gemaakt. Wij waren samen met 5 andere vrijwilligersprojecten genomineerd in de categorie lokaal/regionaal.

De dag begon in de Lebuineskerk waar de officiële opening was. Daarna waren er presentaties van en bezoekjes aan diverse projecten. Ons bestuurslid Barrie moest ook een pitch verzorgen om het Berflo bedrijf zo goed mogelijk te promoten. Dat deed hij met verve. Als er een prijs was geweest voor meest spontane en grappige pitch had hij gewonnen. 

Uiteindelijk werd de dag afgesloten in de schouwburg van Deventer waar de officiële prijsuitreiking plaatsvond. De avond werd gepresenteerd door John Williams. Staatssecretaris van Rijn van VWS reikte de prijzen uit. De juryprijs in onze categorie ging naar het Voedselloket Almere (VLA) en de publieksprijs naar Prachtlint. Uiteraard waren we een beetje teleurgesteld dat wij niet in de prijzen vielen, maar vooral trots omdat we bij de genomineerden behoorden.

 
Barrie legt uit aan de jury en het publiek waarom het Berflo Bedrijf zou moeten winnen.