Wij zijn Stichting BewonersBedrijf Berflo Es, in de voormalige Marnixschool aan de Marnixstraat, hoek Lodewijkstraat. Nog niet? Dan moet u even verder lezen. Wij nodigen u uit!
Wij zijn ruim 7 jaar geleden opgericht als buurtcentrum nieuwe stijl. Het was een initiatief van bewoners uit de wijk, met als doel: de wijk verbeteren, met en voor elkaar. Dankzij een startsubsidie konden we in de leegstaande Marnixschool terecht, samen met de huisarts die nog steeds naast ons zit.
Wat doen wij?
We verhuren een aantal ruimtes, aan het Rode Kruis, aan een zorgorganisatie, aan diverse verenigingen en clubs. Met die inkomsten kunnen we ons pand onderhouden en daarnaast andere activiteiten opzetten en betalen. Zo hebben we een vervoersdienst voor wijkbewoners met een smalle beurs, en een 2de hands kledingwinkel “Mooi&Zo”. Ook hebben we een naaiatelier en een klussendienst voor kleine klusje aan huis. We krijgen geen subsidie en werken met een groep van ongeveer 40 vrijwilligers.
Maar we hebben ruimte voor méér: voor méér ideeën en activiteiten!
We willen u graag ons Marnixhoes laten zien en met u kennismaken. U woont bij ons in de buurt maar bent misschien nog nooit binnen geweest? We zijn benieuwd hoe tevreden u bent in de wijk, in uw straat, en welke zaken u misschien mist. Wat kan beter, waar zou meer aandacht voor mogen zijn? En misschien hebt u een mooi idee dat we samen kunnen opzetten en uitvoeren?
Wij hopen dat u komt, de koffie of een drankje staat klaar, en natuurlijk zorgen wij voor hapjes. We maken graag kennis met u op donderdag 21 april 2022 van 9:00 tot 21:00!. Tussen 17:00 en 19:00 uur hebben we even pauze.